Humanistisch Café Nijmegen Diepgang in een ongedwongen sfeer

De Caféavond

De café-avonden van het Humanistisch Café Nijmegen vinden maandelijks plaats op woensdag in Café Trianon aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen.

Elke avond draait om een specifiek thema, dat vooraf wordt aangekondigd via de agenda op deze website, via onze maandelijkse nieuwsbrief en op onze Facebook-pagina.

Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis en iedereen is welkom. De thema-bijeenkomst begint om 20.00, maar we bieden ook wat gezellige en inhoudelijke activiteiten aan voorafgaand en na afloop van de bijeenkomst.

18.30 Gezamenlijk eten en/of drankje (optioneel)

Voorafgaand aan de thema-bijeenkomst is er de mogelijkheid om samen wat te eten in Café Trianon. Tijdens het etentje kun je bijpraten met de andere bezoekers. De onderwerpen bepalen de aanwezigen zelf. Kosten voor het etentje zijn voor eigen rekening. Je kunt ook komen als je alleen een drankje wil doen en alvast wat wilt praten met de andere aanwezigen.
vanaf 19.00 Ruimte voor persoonlijk gesprek met Humanistisch medewerker (optioneel)

Wie het fijn vind om even een persoonlijk gesprekje te hebben over onderwerpen waar je mee bezig bent of vragen waar je mee zit, kan terecht bij een van de gediplomeerde humanistische medewerkers die op de avond aanwezig zijn.
20.00 Aanvang thema-avond

Tijdens de thema-avond laten we ons samen inspireren rondom een onderwerp dat deze avond centraal staat. Soms heeft dit een filosofische insteek, soms meer maatschappelijk en andere keren richten we ons op persoonlijke zingeving. Meestal aan de hand van een inleidende voordracht of een stukje video, een enkele keer nodigen we ook een gastspreker uit om het onderwerp verder uit te diepen. Na de inleiding is er ruimte om in dialoog te gaan met elkaar, en op het einde van de bijeenkomst kijken we gezamenlijk terug op de avond en delen we onze inzichten. Tussen 21.00 en 21.15 is er een pauze.
22.00 Borrel (optioneel)

We sluiten de avond af met een drankje (of twee) in het gezellige Café Trianon.