Humanistisch Café Nijmegen Diepgang in een ongedwongen sfeer

Organisatievorm en beginselen van het Humanistisch Café Nijmegen


Het Humanistisch Café Nijmegen is opgericht in het voorjaar van 2013 door Fonni Klösters en Jorg Kennis, als organisatie die zich ten doel stelt om activiteiten op humanistische grondslag te organiseren in en rond Nijmegen. Het kern-team van de organisatie bestaat inmiddels uit Fonni, Jorg, Michiel van Lierop en Evdokia Psarra.

Het Humanistisch Café Nijmegen is een autonome organisatie. Alle activiteiten worden zelfstandig georganiseerd door het kern-team. In voorkomende gevallen weet de organisatie zich gesteund door de landelijk bureau Humanistisch Verbond/team Vereniging & Activiteiten en door het Humanistisch Verbond Afdeling Nijmegen, met name op het gebied van logistiek en bij de organisatie van gemeenschappelijke activiteiten, zoals Wereld Humanismedag en de jaarlijkse Jonge Humanistenweekenden. Het Humanistisch Café Nijmegen is geen formele vereniging of stichting, maar opereert volledig op vriendschappelijke en vrijwillige basis.

Het Humanistisch Café Nijmegen is gratis toegankelijk voor iedereen. Ze zijn nadrukkelijk niet voorbehouden aan personen van een bepaalde leeftijd of afkomstig uit de regio Nijmegen: iedereen is welkom om de activiteiten te bezoeken. Wij kennen geen lidmaatschap, noch andere verplichtingen waarbij deelnemers zich formeel dienen te verbinden aan de organisatie. Het Humanistisch Café Nijmegen kenmerkt zich door een progressieve, vrijzinnige en vooruitstrevende grondgedachte, een inclusieve houding ten aanzien van niet-traditionele levenskeuzes en een vrije en informele omgangsvorm tijdens de activiteiten.